Dobrogea

Delta Dunării – Terra Incognita

 

Apusuri legendare, floră şi faună pe care rar le vezi în alte ţări şi o atmosferă greu de egalat. Cam aşa am putea descrie Delta Dunării în doar câteva cuvinte, dacă n-ar veni din spate toate celelalte atribute care ne fac să iubim acest colţ de rai. Şi spunem “rai” deoarece pelicanii şi nuferii au făcut ca sute şi sute de oameni să viziteze zona, împreună cu pescarii şi poveştile lor.

Că ne-am dus pe braţul Crişan până la Sulina sau până la plaja pustie de la Sf. Gheorghe, că ne-am bucurat de răsăriturile sau apusurile din bărcile pescarilor care ne-au deschis drumul prin stufărişul din care, cu entuziasm aşteptam să apară o pasăre măiastră, că ne-am bucurat de peştele pescuit şi, mai apoi, meticulos gătit după reţete străvechi, Delta Dunării ne-a primit mereu cu braţele, la propriu, deschise!

Destinaţie recunoscută de vacanţă, Delta se întinde pe 3446 km² şi este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene. Fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național, Delta Dunării a fost declarată şi parte a patrimoniului mondial al U.N.E.S.C.O. Si, mai mult de atât, ea conține mai mult de 360 de specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce în numeroasele sale lacuri.

Populaţia Deltei a fost mai mereu răzleaţă. Vei întâlni români, lipoveni şi ucraineni, toţi cu poveştile şi farmecul tradiţional al locurilor.

Legenda spune că e bine să fii pregătit cu aparatul foto şi bateriile încărcare, Delta Dunării este, în continuare, una dintre destinaţiile preferate ale fotografilor amatori şi profesionişti. 

Si daca vei sta cu ochii pe pagina Pe Aproape vei afla când vom include această bijuterie în viitoarele noastre călătorii în care prietenii călătoresc prin locuri deosebite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *