Noi, românii, suntem un popor cu oameni norocoși. România, având un relief foarte diversificat care, pe lângă ceea ce toată lumea numește destinații “la modă”, ascunde multe atracții încă necunoscute publicului larg. Avem adevărate bijuterii culturale. Şi când zicem “bijuterii”, nu ne referim neapărat la pietre semi prețioase, deşi cine ştie ce se mai ascunde prin țara noastră?
O astfel de bijuterie se află la aproximativ 50 de kilometri de Pitești şi 170 km de Bucureşti, în comuna Corbi. Practic, o bună alegere pentru o călătorie de-o zi. Mănăstirea Corbii de Piatră este cel mai vechi schit rupestru din ţară, o minune care poate ar trebui să fie inclusă în patrimoniul UNESCO.
Aflată într-o simbioză specială cu natura, mănăstirea datează din secolul XIV şi găzduiește cel mai vechi ansamblu de pictură din țară, realizat prin secolul al XIV-lea, înaintea celui de la Biserica Domnească din Curtea de Argeş. Ansamblul a fost reînființat în perioada domnitorului Neagoe Basarab (1512 – 1521).
Mănăstirea a fost săpată într-un perete de stâncă, înalt de aproximativ 30m şi este unicul lăcaș de cult din România care are două altare funcționale pe același naos, iar noi nu am putut sa nu o includem pe lista destinatiilor Terra Incognita, întocmai datorită acestui fapt distinctiv!
Peisajul din jur este superb, cu multă verdeață, iar dacă te vei plimba pe străduțele din sat, sigur vei nimeri în curtea unui gospodar, gata să îţi arate veșminte tradiționale din lână, pregătite pentru vizitatori şi, de ce nu, chiar pentru vânzare.
Si daca vei sta cu ochii pe pagina Pe Aproape vei afla când vom include această bijuterie în viitoarele noastre călătorii în care prietenii calatoresc prin locuri deosebite!